Pakken

Ik ga op reis en ik neem mee… Een paar dagen voor vertrek begin ik zonder veel plan in een hoek van mijn werkkamer dingen bij elkaar te leggen. Voorpret is de halve pret. Een week fietsen ligt voor me. Dat die stapeltjes daar een paar dagen naar mij liggen te kijken is,Afbeelding Fietsen ook voorzorg.

Ik ben een kanjer in vergeten. Wel reserve-scheercreme maar geen zonnebril, dat werk. Wat ik in hotels aan kledingstukken heb laten liggen, vult gemakkelijk de garderobe van een gemiddelde man. Kwijtraken kan ik ook heel goed. Ik weet zeker dat ik een kompasje had, maar waar? Altijd handig per slot, als je op een zonloze dag geen flauw idee hebt waar je bent. Want daar ben ik ook een ster in, verdwalen. Het heeft een poosje geduurd voordat ik het wilde toegeven, maar het is echt zo: richtingsgevoel nul. Vergeten, kwijtraken en verdwalen. Een interessant portfolio voor iemand die graag onderweg is. Never a dull moment. Heb je alles? appt mijn zus. Ze kent me. Een beetje onrustig kijk ik naar de kleine verzameling, inmiddels ordelijke stapeltjes in de hoek. Dat kan toch niet alles zijn? Twee sets fietskleding, regenjack, het kaarten gedoe, reservebandje, één setje ’net’ voor ’s avonds, fleece voor op een koud terras… Het is maar een weekje. En de tent hoeft niet mee, de reis gaat langs de kust. Hotelletjes en B&B’s te over, en het is nog geen hoogseizoen. Het scheelt een smak bagage als het tentje thuis blijft. De romantiek van je kop bij opkomende zon uit je één-mans-tentje steken, moet ik dan maar missen.

Ik probeer helder na te denken terwijl ik mijn blik voor de zoveelste keer keer over de kleine verzameling laat dwalen. Volgens mij is dit het toch echt.

Als ik alles systematisch over de twee tassen heb verdeeld, is er nog ruimte over. Ik houd eigenlijk wel van licht reizen, maar zo licht? 14 kilo, peanuts. Ah… Het zaklampje!

Over een week leest u wat ik vergeten ben.

Een gedachte over “Pakken

  1. veel genoegens Simon. Hier aan de kust blijft met windkracht 5 de jonge zomer verwaaien , dus ga de goede kant op. En vergeet niet om op 2 juli terug te zijn, in Zwolle. Inklapbare tandenborstel mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *