Vergeten, kwijtraken en verdwalen?

Terug van weggeweest. Mooie fietstocht, die LF1 van Boulogne sur Mêre naar den Helder. We kozen voor de rijrichting vanuit het zuiden, omdat met een briesje in de rug over de OosterschAfbeelding Fietseneldekering ons aangenamer leek dan met zuid-west 5 tegen. Dat briesje zat inclusief zonnetje op de afgesproken tijd precies in de goede hoek. 

En dat na een week met fikse regen uit het noord-oosten gewaaid te hebben. Wij blij. Wat kan er nog mis gaan? De zee links van je houden en zo’n beetje noord-oost rijden. Trappen maar. De eerste 70 km door Frankrijk zijn alleen noord-zuid bewegwijzerd. Het routeboekje rept daar niet over. Maar ach, zoals gezegd met de zee links van je globaal richting noord-oost rijden, hoe moeilijk kan dat zijn?

Heel moeilijk.

Het routeboek met de etappe-kaartjes lieten we de avond voor ons vertrek uit Boulogne in het restaurant op tafel liggen. Heerlijk gegeten. Stevig besprenkeld op de goede afloop zwalkten we naar buiten om twee straten verder door de luid roepende en met ons routeboek zwaaiende ober te worden achterhaald. Kwaliteit nummer één kon worden afgevinkt.

De volgende ochtend stelde ik voor het vertrek bij mijn fietsmaatje de spd-pedalen wat losser. Inbussleutel 3 ligt nu vermoedelijk nog op de binnenplaats van het hotel. Hij zit in elk geval niet meer in mijn setje. Een beetje rechts van de overdekte carpark, mocht u er langs komen. Dat was dan twee. En nog geen kilometer gereden.

Boulogne in de goede richting uit rijden, bleek nog geen sinecure. En zoals altijd weten lokalioos in hun eigen stad alleen de weg naar het centrum. Tot de verlossende bordjes LF1 verschenen, kwam verdwalen uitgebreid aan de orde. Op goed geluk verder rijden, vaak een fatale stragie die je uitsluitend naar Nergenshuizen voert, bracht ons dit keer goddank aardig in de goede richting.

Na drie gesloten hotels zetten we ons na 145 km aan de Westmalle dubbel. Tenminste 25 km meer dan de bedoeling was. Vergeten, kwijtraken en verdwalen. Dat lukt niet iedereen op één dag. Prachtige tocht overigens. Een goed begin van een vlekkeloze fietsvakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *