MIJN PUBLICATIES

Gereedschap voor in de klas

Goed lesgeven is geen eenvoudige opgave. Er zijn 101 verschillende manieren om je les aan te pakken en minstens zoveel werkvormen en gedachten over een goede les. Maar welke past bij jou en bij jouw leerlingen? Voor goed werk heb je goed gereedschap nodig. Het boek Gereedschap voor in de klas wil jouw gereedschapskist zijn. Het maakt geen keuzes, maar geeft mogelijkheden en tips. Het blijven jouw keuzes als professional.

Eensgezind leiding geven

In dit boek is het leren en de ontwikkeling van iedereen in de onderwijsorganisatie, van leerlingen tot bestuurders, als leidraad genomen. Vanuit deze bedoeling kozen Kees Vreugdenhil en Simon Ettekoven voor het idee van ‘eensgezind leidinggeven’. Dit boek is gestoeld op het gedachtegoed van Alex van Emst. Daarin hebben de auteurs nieuwe inzichten verwerkt. Zou het niet geweldig helpen als iedereen in de organisatie de focus van ‘eensgezind leidinggeven’ gebruikte in het dagelijks handelen?

De docent is onmisbaar

Van beginnend kapper tot creatief vormgever, van ict-medewerker tot verpleegkundige: er bestaat in Nederland geen type onderwijs dat zoveel verschijningsvormen kent als het mbo. Dat komt niet alleen door het brede opleidingsaanbod. De grote variatie in onderwijsprogramma’s en onderwijsvormen en de verschillen tussen studenten die vaak in eenzelfde groep zitten, maken lesgeven in het mbo een ware uitdaging.

CONTACT OPNEMEN