Praktijkboek lesgeven in het MBO

Daar is het dan. Een week geleden presenteerden Kitty van Dijck en ondergetekende het Praktijkboek lesgeven in het mbo. Het is ons ‘grote’ antwoord op de steeds terugkerende vraag ‘maar hoe doe je dat dan?’, als we met mbo docenten aan de slag waren in de zogenaamde ‘didactische weken’.

Het is met recht een praktijkboek geworden. Het staat boordevol met voorbeelden, tips, strategieën en werkvormen voor effectief leren en onderwijzen in allerlei verschillende onderwijsvormen. En natuurlijk komt ook ‘Op weg naar zelfsturing’ uitgebreid aan de orde. Er is bijna geen mbo te vinden waar dat niet speelt.

Inmiddels kunnen we zeggen dat het goed ontvangen is. De eerste lezers vertellen ons plezierig verrast te zijn door de leesbaarheid, de balans tussen praktijk en theorie en de vele praktische voorbeelden. Dat was een pak van ons hart. Je leeft anderhalf jaar met een boek in wording en laat weliswaar regelmatig stukken lezen aan de mensen die verondersteld worden er mee te gaan werken, maar het blijft toch gissen hoe zo’n boek valt. Maar de eerste signalen zijn dus goed. Het lijkt er op dat het in een behoefte voorziet. En dat was de bedoeling. Mocht het lezen vragen opwerpen; stel ze ons. Dat inspireert ons weer tot het vinden van steeds weer nieuwe antwoorden.

REACTIES

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CONTACT OPNEMEN